Rezervovat stůl

Proč KONFIT?

Konfitování je takový způsob přípravy (nejen, ale především masitých pokrmů), při němž se surovina dlouze a za relativně nízké teploty peče ponořená pod vrstvou tuku. Kdysi se konfitování používalo i jako způsob konzervace masa.

Naše kuchyně v bohaté gastronomické minulosti nachází zapomenuté poklady. Sázíme na poctivý přístup, neošizený čas a prvotřídní suroviny. Když tento základ dostane do ruky náš tým kuchařů pod vedením šéfkuchaře Pavla Rohošky, dokáže třeba z vepřové lopatky vytvořit kulinářský skvost. A tak to má být. Jsme hrdí na kuchařské umění našich předchůdců, které neseme dál. Jsme restaurace KONFIT.

Brno je odedávna křižovatkou vlivů, významným průmyslovým městem nejen v rámci Moravy, ale v 19. století i celé tehdejší Habsburské monarchie. A díky přítomnosti bohatých průmyslníků a další honorace se tu také vždy dobře jedlo. Česká kuchyně si podávala ruku s kuchyní moravskou, rakouskou a německou, prolínaly se do ní i prvky maďarské a také židovské gastronomie. Tato kulinářská pestrost je pro nás velikou inspirací a současně závazkem. I dnešní Brno láká milovníky poctivé kuchyně. A těm můžeme nabídnout vybrané chutě kuchyně inspirované rakousko-uherskými vlivy. Jaké to jsou?

Nahlédněte do našeho menu!

KONFIT Restaurant

Tým Konfitu

Jsme profesionální tým nadšenců do gastronomie. Od vedení až po “paní na nádobí” nás nesmírně baví překonávat sami sebe s cílem udělat maximum pro vás – naše hosty. Jsme lidi. Lidi hledající, někdy chybující. Ale hlavně lidi, kvůli kterým se (vedle skvělého jídla a pití) budete do KONFITu rádi vracet.

KONFIT Restaurant

Pavel Rohoška

jídlo

„Bez lásky k jídlu a vaření to nejde!“

Po odborném vzdělání sbíral Pavel praktické zkušenosti po celém světě. „Už v páté třídě na základní škole jsem věděl, že budu vařit. Jednoduše mě to bavilo a baví.“ V Německu se specializoval na českou kuchyni, v karlovarském Grandhotelu Pupp se stal šéfkuchařem francouzské restaurace. Jako člen českého kuchařského týmu reprezentoval českou kuchyni v luxusních restauracích v jihokorejském Soulu a na českém velvyslanectví.

Po šéfování rakousko-uherské kuchyni v restauraci Hansen se v roce 2011 přesunul jako šéfkuchař do Ristorante Rialto. A už zůstal, i když se z Rialta stal KONFIT. Lvím podílem přispěl k podobě aktuálního konceptu tradiční staročeské kuchyně.

 

Co pro Pavla znamená KONFIT?

„Čerstvé, kvalitní suroviny a poctivou kuchyni.“

KONFIT Restaurant

Boris Chaloupka

víno

„Miluju ten náš venkovský evropský koncept!“

Své počátky v pohostinství spojil s vyhlášenou brněnskou restaurací U Kastelána, ve které působil jako číšník a postupně zdokonaloval své sommeliérské schopnosti. Další zkušenosti nasbíral také v Hradní vinárně Špilberk nebo restauraci Hansen.

Od roku 2006 je spojený s naší restaurací na Veveří, je chef sommeliérem. „Na víně mám rád, že jde ve své podstatě o 100% přírodní nápoj.“

Borisovu profesní cestu určila jeho vášeň pro kuchyni a stolování a finální podobu jí vtiskla jeho správně prořízlá ústa. „Původně jsem si myslel na cukráře nebo kuchaře. Ale celá rodina řekla, že se svou výřečností bych měl zkusit práci v servisu. Zkusil jsem, chytlo mě to a bylo rozhodnuto,“ usmívá se Boris.

 

Co pro Borise znamená KONFIT?

Podstatu, důraz, filozofii, originalitu, odhodlání… A spoustu dalších věcí!

KONFIT Restaurant

Martin Rusňák

vedení

„Baví mě chodit do dobrých restaurací, ochutnávat, zkoušet. Baví mě dobře jíst a dobře pít.“

U Martina začala láska k jídlu také už v dětství. Odmalička se doma všechno točilo kolem jídla a kuchyňského stolu. „Obě babičky i máma jsou skvělé kuchařky. Kuchyně je srdcem domu. Vždycky jsme se setkávali u stolu plného dobrého jídla a pití.“

I k vínu se Martin dostal díky rodině. Výrobou vína se zabýval dědeček i otec.

„Když mi bylo patnáct, rozhodl jsem se, že se začnu učit vařit.“ Základy, které získal od maminky a babičky, si prohloubil během vysokoškolských studií a hlavně života na kolejích. „Jasně, občas došlo i na špagety s kečupem a rybičkami v oleji, ale díky tomu, že otec jedné kolegyně a kamarádky byl myslivec, měli jsme mrazáky kolejních ledniček věčně plné zvěřiny. Na vysoké jsem často vařil vysokou,“ směje se Martin. Během vysokoškolských studií se také poprvé dostal k práci v gastronomii.

A potom jednoho dne přišla nabídka vést KONFIT. Nějaký čas váhal, ale nakonec výzvu přijal.

 

Co pro Martina znamená KONFIT?

„To, co je pro mě na jídle nejdůležitější – chuť.