Aktuality

V sobotu 15.7. bude restaurace uzavřena

Z důvodu konání soukromé oslavy bude v sobotu 15. července restaurace uzavřena. Děkujeme za pochopení. Váš KONFIT

14.7.2017

Užijte si léto v KONFITu s domácí zmrzlinou

Léto už je v plném proudu se vším, co k tomu patří. Ale bylo by to to pravé léto bez kopečku zmrzliny? A co teprve s kopečkem domácí zmrzliny s vaší oblíbenou příchutí? Zkuste si letos připravit doma tu svoji. Nebo...

13.6.2017

Prosecco je ideálním přípitkem i doplňkem dezertu

Představte si krásný letní den, kdy sedíte na zahrádce v KONFITu, jste po výtečném obědě a čekáte na sladkou tečku na závěr. Nikam nespěcháte, a tak si můžete vychutnat i sklenku výborného prosecca. Prostě ideální...

2.6.2017

Kvalitní a čerstvé suroviny, osvědčený postup a hodiny práce. To jsou paštiky v KONFITu

Už jste u nás ochutnali některou z výborných domácích paštik? Dali byste si husí, kachní nebo zvěřinovou? Na vepřovou játrovou paštiku vám dnes prozradíme recept, ty ostatní musíte jít nejprve ochutnat k nám do...

26.5.2017

Křupavé rohlíčky, dnes v KONFITu obzvláště vypečené

Není nad to zakousnout se do křupavé a voňavé houstičky. My v KONFITu to dobře víme, a tak jsme se rozhodli pro vás každý den čerstvé a domácí pečivo připravovat.  S láskou ho pro vás peče náš kuchař a specialista...

20.5.2017

Kuchař se musí neustále dívat dopředu, říká Vlastimil Prchal

Dívat se dopředu a neustále vymýšlet něco nového. Tímhle pravidlem se řídí i náš zástupce šéfkuchaře Vlastimil Prchal. O tom, že se stane kuchařem snil už od dětství. „Rád jsem se motal v kuchyni a pomáhal babičce....

12.5.2017

Jak připravujeme v KONFITu tu nejlepší rybí polévku?

Receptů na rybí polévku je spousta. Liší se postupem i ingrediencemi. Dnes odhalíme tajemství našich kuchařů v KONFITu. Jste zvědaví, jak připravujeme rybí polévku my? U nás hostům nabízíme variantu s rajčaty a...

5.5.2017

Jak si vychutnat teplé dny? Jedině s rybou a vínem!

Se změnou ročního období, a obecně příchodem teplého počasí, se také mění chuťové preference každého milovníka jídla. V teplých dnech jsou výbornou volbou lehčí pokrmy, mezi které bezpochyby patří ryby. Což by vám...

28.4.2017

V pondělí 1.5. a 8.5. bude restaurace uzavřena

Na svátky 1. a 8. května bude restaurace uzavřena. Užijte si volný den. Od úterý se na vás budeme zase těšit. Děkujeme za pochopení. Váš KONFIT

26.4.2017

Ve středu 26.4. je od 15 hodin restaurace uzavřena

Z důvodu konání firemní oslavy bude ve středu 26.4. od 15 hodin restaurace uzavřena. Děkujeme za pochopení. Váš KONFIT

24.4.2017

Po medvědím česneku se můžete začít těšit na chřestové menu!

Jaro v celé své kráse dorazilo do Brna. Ulice jsou pokryté růžovým a bílým kvítím z právě vykvetlých stromů. Lidé zase začínají trávit čas v parcích, kde jim procházky a posedávání na lavičkách zpříjemňuje štěbetání...

22.4.2017

Ve středu 12.4. je od 15 hodin restaurace uzavřena

Z důvodu konání firemní oslavy bude ve středu 12.4. od 15 hodin restaurace uzavřena. Děkujeme za pochopení. Váš KONFIT

11.4.2017

Víte, jak správně hodovat o velikonočních svátcích?

Po dlouhé a vydatné zimě do Brna konečně přišlo jarní období. Slunce zalilo ulice, květiny začaly kvést a s příchodem jara se také můžeme všichni začít těšit na Velikonoce. Po zimním půstu chlapci vyráží k řekám...

9.4.2017

V pondělí 10.4. je od 16 hodin restaurace uzavřena

Z důvodu konání firemní oslavy bude v pondělí 10.4. od 16 hodin restaurace uzavřena. Děkujeme za pochopení. Váš KONFIT

Víno na Moravě vysadili už staří Římané, časem se rozrostlo až na 16 514 hektarů

Před časem jsme vám s dvorním sommeliérem KONFITu Borisem Chaloupkou představili vinné přívlastky jakostních vín. Ukázali jsme, jaká konkrétní vína u nás můžete ochutnat a s jakými pokrmy z naší restaurace se nejlépe...

2.4.2017

„Nic se nevyrovná tomu, co si člověk uvaří sám,“ aneb kdo je Martin Kunc

Rádi bychom vám představili dalšího člena našeho týmu, který nepostradatelně přikládá své šikovné ruce k tomu, abyste z KONFITu vždy odcházeli maximálně spokojení. Váš dobrý pocit z toho, že jste si čas u nás strávený...

24.3.2017

Různé druhy masa a ty nejlepší dezerty. Také to je rakousko-uherská kuchyně

V restauraci KONFIT se věnujeme především staročeské a rakousko-uherské kuchyni. Zbožňujeme pocit, že můžeme kráčet ve šlépějích těch nejlepších kuchařů 20. století, kteří vařili nejen císaři Františku Josefu I....

17.3.2017

Připravte své chuťové buňky na zabijačkové pochoutky v KONFITu

Všichni naši návštěvníci dobře ví, že v KONFITu se snoubí láska k tradicím, nejlepší suroviny a zkušenostmi vybroušené kuchařské a sommeliérské umění té nejvyšší úrovně. A jelikož naše tradice skutečně milujeme,...

10.3.2017

Speciální romantické menu k příležitosti Mezinárodního dne žen

Dovolte nám pozvat vás na speciální romantické menu, které jsme pro vás připravili na středu 8.3. k příležitosti Mezinárodního dne žen. Předkrm Buvolí mozzarella s karamelizovaným fíkem, frisée salát se šťovíkem,...

3.3.2017

„Vinařky jsou sexy, a praotec Čech mohl popojít o něco dál,“ říká dodavatelka vín Jana Hrubá

Uvažovali jste někdy, kde bereme vína, která se tak dokonale snoubí s pokrmy z KONFITu? Jestli ano, už nemusíte. Dnes vám představíme naši dodavatelku vín Janu Hrubou a její společnost Wine selection. Díky ní můžete...

V sobotu 4.3. je restaurace uzavřena

Z důvodu konání soukromé oslavy bude v sobotu 4.3. restaurace uzavřena. Děkujeme za pochopení. Váš KONFIT

1.3.2017

Několik věcí, které byste měli vědět o MDŽ

Pomalu se nám blíží březen. Příroda okolo nás se pomalu vzpamatovává z dlouhé chladné zimy plné sněhu a s deštíky se jí vrací její krásná barevná tvář plná rozkvetlých keřů a květin. Zkrátka a dobře, jaro nám konečně...

24.2.2017

S Borisem o vinných přívlastcích

Dvorního sommeliéra KONFITu a znalce vína Borise Chaloupku jsme vám už představili. Dnes ale nebude mluvit o sobě, místo toho vám přiblíží přívlastky jakostních vín. Zjistíte, jak podle jeho názoru chutnají a s...

17.2.2017

Z důvodu havárie kanalizace je restaurace tento víkend uzavřená

V pátek v pozdních večerních hodinách se v budově naší restaurace porouchala kanalizace. Doufáme, že se vše podaří opravit rychle, nicméně raději na dnešek a neděli restauraci zavíráme. Děkujeme za pochopení. Jestliže...

11.2.2017

Co znamenají všechna ta cizí slova v našem menu?

Před časem jsme si uvědomili, že v našem menu používáme několik termínů, které nemusí každý znát. Je nám sice jasné, že v dnešní době není nic jednoduššího, než si cizí slovo „vygooglit“. Protože ale věříme, že...

10.2.2017

Několik důvodů, proč ochutnat „taliány“

  Pražský měšťan a uzenář Emanuel Uggé začal na konci 19. století v Rybné ulici pražského Starého města vyrábět zvláštně kořeněný masný výrobek. Spousta věcí na něm byla jiných – byl pouze vařený, nikoliv klasicky...

5.2.2017

Valentýnské menu na svátek všech zamilovaných

Dovolte nám pozvat vás na valentýnské menu, které jsme pro vás připravili na svátek všech zamilovaných dne 14.2. od 17 hodin. Aperitiv Jean Pernet Champagne Amuse-bouche Předkrm Pomalu pečený králičí hřbet v koložvárské...

1.2.2017

Veveří 125. Místo, kde přicházely na svět děti, a kde se dnes rodí geniální chutě

Všimli jste si někdy budovy, ve které se nachází naše restaurace? Při příští návštěvě se na ni aspoň na chvíli zadívejte. Naskytne se vám pohled na čtyřpodlažní funkcionalistickou stavbu, která dříve fungovala jako...

27.1.2017

Barva, vůně a chuť, to je na víně nejdůležitější, říká náš dvorní sommeliér Boris Chaloupka

Pokračujeme v představování našeho týmu. V jednom z předešlých příspěvků jste měli možnost poznat našeho šéfkuchaře Pavla Rohošku. A protože k výbornému jídlu nepochybně patří i vynikající víno, představíme vám...

22.1.2017

Vše, co jste chtěli vědět o steacích, ale báli jste se zeptat

Šťavnatý steak patří na mnoha místech naší planety k nejoblíbenějších pokrmům vůbec. Správně udělaný kus masa spouští v ústech strávníka koncert chutí a opájí ho pocity blaha. V KONFITu si toho jsme dobře vědomi,...

15.1.2017

KONFIT nabízí tři jídla, která jsou lahodnější, než byste řekli

Pojďme se společně podívat na možná trochu netradiční pokrmy z našeho menu. Objevme společně jídla, o kterých byste si dokonce mohli říct, že by vám nechutnaly. Filosofií naší restaurace jsou tradiční pokrmy zhotovené...

8.1.2017

Přípitky? Těchto 5 věcí jste o nich netušili

Bez obav můžeme říct, že měsíc prosinec byl prozvučen jemným cinknutím sklenic (nejen) s výborným vínem, nebo i hlasitějším přiťuknutím sklenic piva. Připíjeli jsme si na Štědrý den, na Štěpána, i v předvečer konce...

30.12.2016

Koleda, koleda, Štěpáne. Ochutnej, co v KONFITu máme!

„Koleda, koleda, Štěpáne! Co to neseš ve džbáně? Nesu, nesu koledu. Upadl jsem s ní na ledu.“ Přijde vám to povědomé? Aby také ne. V české společnosti je 26. prosinec spojený mimo jiné s tradiční koledou. První...

25.12.2016

Proč milujeme foie gras a vy byste měli také

Dnes se společně podíváme na pochoutku, kterou najdete i v našem menu. V KONFITu máte nyní unikátní příležitost okusit foie gras. Správná výslovnost je „foa grá“, a pokud jste o tomto pokrmu ještě neslyšeli, tak...

18.12.2016

Novoroční oběd

Dovolte nám pozvat vás na Novoroční oběd, který jsme pro vás připravili  1.1.2017 Amuse-bouche Vyprošťovák Zavináč ze pstruha s lehkým zelným salátkem (119 Kč) Polévka Staročeská čočková polévka (79 Kč) Hlavní chod...

14.12.2016

Obědové menu na svátek svatého Štěpána

Dovolte nám pozvat vás na obědové menu, které jsme pro vás připravili na svátek svatého Štěpána 26.12.  Amuse-bouche Předkrm Naše domácí kachní šunka s cibulovo-švestkovým chutney a čerstvým pečivem (149 Kč) Hlavní...

Změna otevírací doby od 14. do 16.12.

Z důvodu konání soukromých oslav bude restaurace uzavřena ve středu 14.12. od 16 hodin, ve čtvrtek 15.12. přes obědy a v pátek 16.12. od 16 hodin. Děkujeme za pochopení. Váš KONFIT

12.12.2016

Nechte se uchvátit čokoládovým magma z Lava Cake

Blíží se svátky vánoční. Čas, který lidé tráví se svými rodinami a přáteli. Chvíle splněných přání, ale také příležitost napéct nejrůznější druhy cukroví a vychutnat si je u pohádek. My se na toto období těšíme,...

10.12.2016

Nyní máte nejlepší příležitost ochutnat bažanta, milovali ho i ve starém Řecku

Podzim není jen obdobím, kdy se příroda krásně zbarvuje do nejrůznějších barev, listnaté stromy opadávají a země se připravuje na zimní spánek. Stejně tak zima není jenom o vánočních svátcích a sněhových radovánkách....

4.12.2016

Šéfkuchař Pavel Rohoška: V gastronomii jde vždy o plnou restauraci spokojených hostů

Rádi bychom vám představili skutečně výjimečného člověka. Jmenuje se Pavel Rohoška a je tím nejdůležitějším  člověkem v  naší kuchyni. Jako šéfkuchař dohlíží na veškeré gastronomické zázraky, které můžete v KONFITu...

27.11.2016

Vídeňský řízek je pochoutka přes celý talíř se zajímavou historií

Je jen málo pokrmů, ke kterým se váže taková historie, legendy a národní hrdost, jako právě k labužnické radosti zvané Wiener Schnitzel alias vídeňský řízek. Ten ale původně nevznikl v Rakousku, jak by mohl název...

20.11.2016

Sedm věcí, které hledat na láhvi od vína

Již staří Egypťané před staletími označovali keramické amfory podle toho, jaká vína do nich nalili. Archeologové našli takové, které na sobě nesly údaje o ročníku, sklizni, kvalitě i původu. Od té doby vinaři sklidili...

13.11.2016

Ochutnejte v KONFITu pravý Tafelspitz, který miloval i Franz Josef I.

V KONFITu kombinujeme kvalitní suroviny s vysokým kulinářským umění a úctou k tradicím. Rádi se přitom zaměřujeme na unikátní recepty z historie. Proto u nás můžete ochutnat mimo jiné také Tafelspitz, národní pochoutku...

6.11.2016

Potěšte u nás všechny své smysly také na svátek sv. Martina

Do zlatova vypečená husička a mladá svatomartinská vína. To jsou tradiční lahůdky spojené s podzimními oslavami svátku svatého Martina. Jsou nejen radostí pro všechny naše smysly, ale také gastronomickými lákadly...

30.10.2016

Svatomartinské menu – od 11.11. do 13.11.

Dovolte nám pozvat vás na svatomartinské menu, které jsme pro vás připravili od pátku 11.11. do neděle 13.11.    Předkrm Husí paštika s brusinkovou omáčkou a domácím pečivem (130 Kč) Polévka Krémová drůbková polévka...

28.10.2016

V kuchyni vám vystačí tyto čtyři nože

Nůž. Pro někoho zbraň, pro někoho obyčejná věc jako každá jiná, a pro někoho dalšího drahý koníček a sběratelská vášeň. V našich očích je ale především tím nejdůležitějším nástrojem, pomocí kterého tvoříme gastronomické...

23.10.2016

Pomalé pečení, nízká teplota a dostatek tuku. To je konfitování

Každý, kdo má rád jídlo, již někdy o konfitování slyšel. My tuto tradiční francouzskou techniku přípravy jídla milujeme natolik, že si našla cestu až do názvu naší restaurace.  A jelikož rádi vzhlížíme ke gastronomickým...

16.10.2016

Otevírací doba ve středu 28.9.

Ve středu 28.9. ve státní svátek je otevřeno jako v neděli, tedy pouze na obědy od 11:30 do 16:00. Těšíme se na vás.

27.9.2016

V sobotu 17.9. a v neděli 18.9 je restaurace uzavřena

Z důvodu konání soukromé oslavy bude v sobotu 17.9. a v neděli 18.9 restaurace uzavřena. Děkujeme za pochopení. Váš KONFIT

14.9.2016

V pátek 9.9. je restaurace uzavřena

Z důvodu konání soukromé oslavy bude v pátek 9.9. restaurace uzavřena. Děkujeme za pochopení. Váš KONFIT

5.9.2016

V sobotu 20.8. je restaurace uzavřena

Z důvodu konání soukromé oslavy bude v sobotu 20.8. restaurace uzavřena. Děkujeme za pochopení. Váš KONFIT

19.8.2016

Od neděle 3. do neděle 10. 7. rekonstruujeme

Od neděle 3. do neděle 10. 7. je restaurace z důvodu rekonstrukce uzavřena. Děkujeme za pochopení a těšíme se na Vás v pondělí.

29.6.2016

V sobotu 25.6. je restaurace uzavřena

Z důvodu konání soukromé oslavy bude v sobotu 25.6. restaurace uzavřena. Děkujeme za pochopení. Váš KONFIT

24.6.2016

Nové stálé menu

Od prvního letního dne, 21. června, máme nové stálé menu. Přijďte se k nám podívat. Těšíme se na vás!

20.6.2016

Ve čtvrtek 16.6. od 15:00 je restaurace uzavřena

Z důvodu konání soukromé oslavy bude ve čtvrtek 16.6. od 15:00 restaurace uzavřena. Během oběda bude otevřeno. Děkujeme za pochopení. Váš KONFIT

6.6.2016

V sobotu 11.6. je restaurace uzavřena

Z důvodu konání soukromé oslavy bude v sobotu 11.6. restaurace uzavřena. Děkujeme za pochopení. Váš KONFIT

V sobotu 4.6. je restaurace uzavřena

Z důvodu konání soukromé oslavy bude v sobotu 4.6. restaurace uzavřena. Děkujeme za pochopení. Váš KONFIT

3.6.2016

V pátek 20.5. je restaurace uzavřena

Z důvodu konání soukromé oslavy bude v pátek 20.5. restaurace uzavřena. Děkujeme za pochopení. Váš KONFIT

16.5.2016

KONFIT v Hospodářských novinách

Kuchyně jako za Rakouska: Brno žije gastronomií. Vlastní restauraci tam otevřel i David Rusňák – tak zní název článku, který o naší restauraci vyšel v Hospodářských novinách.

10.5.2016

Nedělní obědy v KONFITu

Počínaje tímto týdnem si u nás můžete pochutnat i každou neděli od 11:30 do 16:00. Těšíme se na vás!

4.5.2016

Chřestové menu – 9.-15.5

Od pondělí 9. do neděle 15. května budeme v naší restauraci nabízet speciality z chřestu. Přijďte potěšit své chuťové pohárky. Těšíme se na vás.   Předkrm Bílý chřest gratinovaný koložvárskou slaninou a holandská...

Medvědí česnek – 7.-9.4.

Od čtvrtka 7. do soboty 9. dubna budeme v naší restauraci nabízet speciality z medvědího česneku Přijďte potěšit své chuťové pohárky. Těšíme se na vás.   Předkrm Zelený chřest pečený v koložvárské slanině a...

4.4.2016

Otevírací doba během Velikonoc

V pátek 25. 3. a v sobotu 26. 3. máme otevřeno jako ve všední den. Přijměte pozvání na velikonoční menu. V pondělí 28. 3. budeme mít zavřeno.

21.3.2016

Velikonoční menu – 21.-25. 3.

Přijměte pozvání na velikonoční menu, které jsme pro vás připravili na celý týden od pondělí 21. do pátku 25. 3. Přijďte potěšit své chuťové pohárky.   Předkrm Listový salát s medvědím česnekem, kozím sýrem a...

16.3.2016

Maďarská kachna a foie gras – 10.-12. 3.

Od čtvrtka 10. do soboty 12. března se budou v naší restauraci konat kachní hody. Můžete se těšit na maďarskou kachnu a foie gras. Přijďte potěšit své chuťové pohárky.   Předkrm Husí játra foie gras s karamelizovanými...

6.3.2016

V sobotu 13.2. je restaurace uzavřena

Z důvodu konání soukromé oslavy bude v sobotu 13. 2. restaurace uzavřena. Děkujeme za pochopení a zveme Vás v neděli 14.2. od 17 hodin na Valentýnskou večeři. Váš KONFIT

11.2.2016

Láska prochází žaludkem také u nás (14.2. od 17 hodin)

V KONFITu milujeme dobré jídlo. Proto jsme na den sv. Valentýna od 17 hodin připravili speciální menu, které si zamilujete také Vy. V tomto 5chodovém menu naleznete vybrané pokrmy, které polaskají Vaše chuťové pohárky,...

5.2.2016

V úterý 9.2. představíme nové menu!

Naše nové logo a webové stránky již znáte. Nyní přichází čas, abyste se seznámili také s výsledky naší snahy o zbrusu novou skladbu našeho jídelníčku. S odkazem na kuchařské tradice našich předků jsme postavili...

3.2.2016